Βασικές ασκήσεις για δρομείς από τη Βασιλική Ρουμελιώτη

Share This Post

Share on facebook
Share on email

Μια από τις πιο σημαντικές παραμέτρους για τους αθλητές μεγάλων αποστάσεων είναι η πρόληψη τραυματισμών. Αυτή επιτυγχάνεται με ολοκληρωμένο, δομημένο πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης.

Το ότι ενεργοποιούνται κατά κύριο λόγο οι μύες των ποδιών και σε μεγαλύτερο βαθμό οι τετρακέφαλοι και οι γλουτιαίοι  δε σημαίνει ότι πρέπει να αφήνουμε αγύμναστες  τις υπόλοιπες μυϊκές ομάδες.

Η δύναμη των γαστροκνήμιων είναι εξίσου σημαντική στην απόδοση όπως επίσης είναι σημαντική η συμμετοχή των μυών των άνω ακρων και του κορμού.

Για παράδειγμα σε μία ανηφορική διαδρομή τα χέρια είναι αυτά που θα «τραβήξουν» γρήγορα για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η κίνηση.

Ασκήσεις όπως τα καθίσματα, οι προβολές καθώς και οι άρσεις θανάτου θα πρέπει να υπάρχουν στο πρόγραμμα ενδυνάμωσης.Όσον αφορά τα χέρια εστιάζουμε σε ασκήσεις με το βάρος του σώματος όπως είναι τα push ups και οι βυθίσεις τρικεφάλων.

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Προπονήτρια – Καθηγήτρια φυσικής αγωγης.

Δείτε το βίντεο: 

More To Explore

COSMOSPORT RUN BY ADIDAS

Προπονούμαστε ΜΑΖΙ κάθε Τετάρτη, σε χαρτογραφημένες διαδρομές στο Κέντρο της Αθήνας, με την καθοδήγηση των έμπειρων Coaches !Οι Δωρεάν Προπονήσεις θα ξεκινούν από το Cosmos Ερμού,

Want To Train with us?

drop us a line and keep in touch